Zvočna terapija

Zvočnik za savno
 
 

Zvočna terapija in zdravilna moč zvoka

Vgrajeni zvočniki v savniČloveštvo že dolga leta pozna zdravilno moč zvoka. Zdravo človeško telo je primerjano z dobro uglašenim instrumentom. Bolezni lahko definiramo tudi kot razglašenost, porušenje ravnovesja in harmonije v telesu. Zvok, vibracija in glasba so že dolgo načini reševanja bolezni v človeškem prizadevanju za dobro počutje. Že Novalis je v 16. stoletju zapisal: »Vsaka bolezen je glasbeni problem in vsaka težava ima zvočno rešitev.« Glasba, ki telesu odgovarja, mu pomaga, da si povrne energijo in se pozdravi.

Zvok ima lahko tudi zelo velik učinek na bitje srca. Srce bo sledilo ritmu zvoka in posledično se bo utrip povečal ali upočasnil. Če poslušate glasbo z hitrim razbijanjem bobnov, bo srce začelo biti hitreje. Če poslušate počasnejšo pesem, bo srce bilo počasneje. Čeprav raziskave na tem področju še niso dokončane, obstaja mnogo dokazov, da zvok lahko vpliva na več dejavnikov v telesu, od zmanjšanja stresa do povečanja miselnih sposobnosti. Veliko študij dokazuje, da glasba lahko zmanjša bolečine ali prestrašenost med kirurškimi procesi, izboljša miselno sposobnost.. Vsakdo drugače reagira na posneto glasbo. Z glasbo boste morali eksperimentirati, da ugotovite, kateri stil vam najbolj odgovarja. Najboljši način da preverimo katera glasba deluje sproščujoče na nas je, da preverimo pulz in hitrost dihanja, npr. pred začetkom poslušanja in nato še po koncu glasbe. Če je pulz in dihanje počasnejše, glasba sproščujoče deluje na nas.

In če vse pozitivne učinke zvočne terapije združimo s savnanjem, pri katerem se sproščata um in telo, je dober rezultat zagotovljen.

V podjetju Titro v vašo savno dodatno vgradimo in namestimo hi-fi sistem za zvočno terapijo. Sistem vsebuje posebne zvočnike in povezovalne kable, ki so odporni proti visokim temperaturam in vlagi. Ti se vgradijo na stropu savne, osnovna komponenta (radio) pa je nameščen na zunanji strani savne.

Oglejte si ponudbo zvočnikov za wellness prostore v spletni trgovini.


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.