Finske savne

 
 

Značilnosti

 • Temperatura med 70°C in 100°C
 • Nizka vlažnost zraka, okrog 10-15%
 • Odlično razmerje kvaliteta / cena
 • Široka ponudba dodatnih terapij
 • Izbira različnih vrst lesa
 • Sestava kabine brez uporabe lepil
 • Unikatna oblika savne
 • Tudi standardni tipi savn

Poglej tudi dodatne opcije in opremo: Možnosti različnih vrst lesa | Dodatne terapije za savno

Finska savna je osnovna temeljna zvrst savne. Iz finske savne so se naprej razvile še ostale, ki jih danes poznamo in ki so le nekakšna modifikacija klasičnih finskih savn. So tudi najbolj priljubljene in uporabljane, saj so v svetu najbolj poznane. Finske savne so tudi najbolj vroče, saj temperatura doseže tudi do 110 stopinj C. Običajno pa se ta giblje med 70 in 100 ° C ter relativno nizko zračno vlažnostjo - okrog 10-15%. Vlago v savni pa lahko tudi prilagodimo in povečamo s polivanjem pregretih kamnov na peči.

STANDARDNE FINSKE SAVNE lahko kupite tudi v naši spletni trgovini kjer vam ponujamo več različnih modelov po zelo ugodni ceni. Na voljo so vam savne iz različnih tipov lesa: nordijska smreka, bor in rdeča cedra.

Finske savne Titro

Finska savna - notranjost savneFinske savne lahko postavite v še tako majhen prostor v hiši, saj savne izdelamo po vaših merah in željah. Naše finske savne niso industrijski izdelek, temveč je vsaka izdelana in opremljena po želji in izboru vsakega kupca posebej.

Za lažjo odločitev o nakupu smo izdelali 8 možnih velikosti savn iz štirih različnih vrst lesa. Vendar, ker gre tukaj za obrtniški izdelek, savno lahko izdelamo v poljubnih merah glede na razpoložljivost prostora in jo tako prilagodimo željam uporabnika.

To niso tipske savne, ampak samo okvirni modeli za lažjo predstavo glede kakovosti in cene. Glej cenik.

Lokacija vrat finske savne je lahko na levi ali desni, na sredini stene savne, itd... Savna je lahko prostostoječa ali nameščena v zgrajen prostor. Možne so posebne izvedbe s steklenimi stenami (kaljeno steklo), vgradnjo oken, polic, luči in dodatne razsvetljave tako v notranjosti, kot zunaj savne.

ima lahko tudi steklena vrataNa trgu se vedno pojavljajo novi trendi, ki v nekaterih primerih tudi v suhih savnah, že izpodrivajo klasiko. Tako ni več nujno, da je ta zgrajena zgolj iz lesa, lahko je tudi les v kombinaciji z kamnom ali granitom.

Za vsako savno najprej izdelamo skico kako naj bi ta izgledala v prostoru. Ko je skica pripravljena se s stranko pogovorimo, če so vsi detajli takšni, kakršne so želeli. Ko stranka to potrdi, gremo šele v izdelavo savne.

Za doplačilo pa lahko ponudimo še dodatne možne kombinacije in dodatno opremo, ki jo lahko naročite ob naročilu.

Za vsa dodatna vprašanja in nasvete smo za vas vedno na voljo na naši tel. št. ali preko e-pošte.

 

Izbirete lahko standardne tipe savn ali savne izdelane po meri

Finske savne TITRO so v večini primerov izdelane in opremljene po želji in potrebah vsakega kupca posebej. Za vsako savno najprej izdelamo skico kako naj bi ta izgledala v prostoru. Ko je skica pripravljena se s stranko pogovorimo, če so vsi detajli takšni, kakršne so želeli. Ko stranka to potrdi, gremo šele v izdelavo savne.

Pripravljene pa imamo tudi tipske modele finskih savn, ki so že pripravljene za montaži in vsebujejo vse potrebne elemente.

STANDARDNE FINSKE SAVNE lahko kupite tudi v naši spletni trgovini!

Izbirate lahko različne tipe lesa

Pri izdelavi finske savne TITRO lahko izbirate med več vrstami lesa in tudi kombinacijami različnih tipov lasa v savni. Naprimer: Obloga savne iz nordijske smreke ali bora in ležalnik iz lipe. Pri izdelavi savne v večini primerov uporabljamo sledeče vrste lesa: Nordijska smreka, bor, lipa, rdeča cedra, hemlock, in afriški abachi ali samba.

Več o vrstah lesa za savne in njihovih značilnostih lahko preberete na povezavi: Les za savne

Dodatne možnosti finske savne

Opcijsko vam ponujamo še:

 • IR grelne karbonske plošče + kontrola – cena je odvisna od velikosti savne in količine grelnikov
 • Zvezdno nebo v 6 barvah z daljinskim upravljalnikom in 100 "zvezdic" na stropu savne
 • BIO peč, ki ima dodaten grelec za vodo. Savna opremljena z BIO pečjo je znana tudi kot "zeliščna savna" saj omogoča izparevanje arome. Hkrati s pečjo se namesti tudi drugačno nadzorno ploščo
 • Namesto ležišč in podpor za hrbet in glavo iz lipovega lesa so lahko ti elementi izdelani iz afriškega abakija oz. sambe
 • Solne panelne plošče, ki poleg estetske obogatitve prostora, povečujejo tudi zdravilne lastnosti savne
 • Zvočna terapija
 • Aroma terapije
 • Kromo terapija – LED osvetlitev v 7-ih barvah

Za cene dodatnih možnosti kliknite tukaj.

Cena savne zajema še izmero na terenu, dostavo, montažo in zagon savne na območju Slovenije.

Vse cene so zgolj informativne narave in se od končne lahko razlikujejo, ker so odvisne od želja posameznika in ostalih pogojev. Za točen izračun in neobvezujočo ponudbo nas pokličite na tel. 05-330-96-21 ali nam pišite na e-mail: savne@titro.si


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.