Turške savne

Parna savn az mozaikom Turška savna - parna savn s steklenimi vrati Turška parna savna Osvetljena turška savna Turška savna z zvezdnatim stropom
 
 

Značilnosti

  • Visoka vlažnost zraka
  • Temperatura okoli 50°C in vlažnost okrog 100%
  • Odlično razmerje kvaliteta / cena
  • Različni načini gradnje
  • NOVO - Parne savne iz Polistirena
  • Široka ponudba dodatnih terapij
  • Unikatna oblika savne
  • Tudi standardni tipi savn

Turška savna ( Parna savna )

Mokro savno z obilico vroče pare imenujemo parna savna, oz. najpogosteje kar "turška savna" ali "hammam". Za te savne je značilna temperatura okoli 50ºC in visoka vlažnost (tudi čez 100%). Zaradi tega je parna turška savna zelo učinkovita pri čiščenju kože. Dodaten učinek dosežemo s solnim peelingom (z različnimi vonji), ki odstrani odmrlo kožo, saj para odpre pore in na naraven način pospeši čiščenje kože. Prav tako parna savna blagodejno vpliva na dihalne poti, podobno kot pri inhaliranju, katerega mnogokrat priporočajo tudi zdravniki. Toplota v kombinaciji z visoko vlažnostjo pospeši pretok krvi in sprosti mišice.

STANDARDNE TURŠKE SAVNE lahko kupite tudi v naši spletni trgovini.

Turška parna savna z mozaikom Ezari

Turška ali parna savna (v nadaljevanju bomo uporabljali ime parna) je največkrat klasično zgrajena. V zadnjem času se vse več uporabljajo tudi drugi materiali, ki so precej bolj praktični za gradnjo in izolativno odporni. Pri izbiri o načinu izgradnje igra velikokrat pomembno vlogo tudi hitrost izgradnje.

Turško savno lahko zgradite v prostoru, kjer so zagotovljeni vsi pogoji (talni odtok, vodovodni in električni priključek, talno ogrevanje in ustrezno prezračevanje).

V nadaljevanju vam bomo na kratko opisali nekaj možnih načinov izgradnje parne savne.

Ne glede na način izgradnje morajo biti vedno zagotovljeni določeni pogoji (talni odtok, vodovodni in električni priključek, talno gretje in gretje klopi, ustrezno prezračevanje ter obokan ali poševen strop zaradi polzenja kondenznih kapljic).

KLASIČNO GRAJENA TURŠKE SAVNE

Mozaik v turški savniParna savna je na klasičen način lahko zgrajena iz opečnatih zidakov, betona, siporex-a ali drugih opek. Biti mora dobro toplotno in vodo-nepropustno izolirana. Stene so obložene s ploščicami ali steklenim mozaikom. Klopi in tla v parni savni morajo biti ogrevana. Običajno se v tako savno namesti še steklena vrata v aluminijastem okvirju.

TURŠKA SAVNA ZGRAJENA IZ WEDI PLOŠČ

Prednost te vrste savne je odlična izolativnost celotne konstrukcije savne, hitra izdelava ter savna pripravljena v dimenzijah po vaši želji. Tudi tu se stene obloži s keramiko po želji. Klopi so na voljo z že vnaprej pripravljenim/vgrajenim ogrevanjem (električnim ali vodnim).

TURŠKA SAVNA ZGRAJENA IZ KWS PLOŠČ

Klop z mozaikom v savniSavne zgrajene iz KWS plošč so nekoliko dražje od ostalih načinov izdelave, a hkrati najboljša možnost, ki jo trg ponuja na področju izdelave savn.

Značilnost teh savn so prefabricirane toplotno izolirane in ogrevane betonske stene.

Prednosti teh so odlično toplotno izolirana in ogrevana stena konstrukcije ter izdelava savne v dimenzijah (skoraj) po vaših željah.

TIPSKE PARNE SAVNE

Tipska turška savnaLahko pa turško savno kupite kot že končan izdelek, ki ga doma le še sestavite, ali ga mi sestavimo namesto vas. Te savne so narejene iz plastičnih mas (poliester, akril,itd). in ob nakupu nimate velikega vpliva na obliko. Prostor je potrebno prilagajati savni in ne obratno, kot npr. v zgornjih primerih. Zunanjost savne se obloži po želji, lahko s lesom, knauf ploščami, solnimi zidaki ali drugimi dekoracijskimi materiali. Notranjost je iz poliestrskih vlaken lepo oblikovana, zato ni predvidena dodatna obloga s ploščicami ali mozaikom.

 

 

STANDARDNE TURŠKE SAVNE lahko kupite tudi v naši spletni trgovini.

PARNE SAVNE IZ POLIESTIRENA (EPS)

Te savne so enostavne za izdelavo in so izdelane po vnaprej dogovorjenih dimenzijah in oblikah. Savna je narejena iz posameznih elementov, njihovo sestavljanje pa je enostavno. Debeline sten pri teh vrstah savne so običajno 10 cm, kar nudi dobro izolacijo. So zelo ugodna varianta za samogradnjo.

Za vsa dodatna vprašanja in nasvete smo za vas vedno na voljo na naši tel. št. 05-330-96-21 ali preko e-pošte: savne@titro.si


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.