BIO zeliščne savne

 
 

Značilnosti

 • Kombinacija suhe in vlažne savne
 • Temperatura max 60°C in max vlažnost 70%
 • Možnost dvojnega delovanja (navadna finska ali bio-zeliščna)
 • Ogromno možnosti za aromaterapije
 • Široka ponudba dodatnih terapij
 • Unikatna oblika savne
 • Tudi standardni tipi savn

Poglej tudi dodatne opcije in opremo: Možnosti različnih vrst lesa | Dodatne terapije za savno

Opis in prednosti pred ostalimi

Bio zeliščna savna - notranjost savneBio ali z drugimi besedami zeliščna savna je kombinacija suhe in parne savne v enem. Zeliščna savna dosega temperaturo največ 60 stopinj C in vlažnost do max. 70 %. Običajno pa je optimalna uporaba savne pri temperaturi 50 stopinj C in vlago okoli 60 %.

Od navadne finske savne se razlikuje po tem, da ima vgrajeno posebno Bio peč s parnim uparjalnikom. Kabina savne ponavadi ostaja ista, kot pri finski savni. Bio peč, ki ji lahko rečemo tudi dvosistemska peč ima to prednost, da lahko deluje kot navadna finska, ali kot zeliščna bio peč. Preko digitalne nadzorne plošče lahko izbiramo delovanje med dvema režimoma savnanja. Nadzorna plošča avtomatsko meri vlago v zraku in se samodejno vklaplja in izklaplja, ko je dosežena želena vrednost.

Tej vrsti peči nekateri pravijo tudi parna peč, saj ima nekatere karakteristike parnih peči in je do neke mere tudi nadomestek turške savne.

V peči je vgrajen rezervoar z vodo, katera hlapi v prostor savne. Vanj po želji dodajate arome in dišave ter tako poleg vlage v savni, vdihujete tudi različne vonje, ki blagodejno vplivajo na vaše zdravje in počutje.

Namenjena je osebam, ki si želijo aromaterapije in inhaliranja toplega zraka z različnimi vonji, predvsem pa tistim, ki želijo svojim dihalom najboljše. Idealna je tudi za starejše savniste.

 

 

Kombinirana peč za bio zeliščno savno

Bio ali zeliščne savne Titro

Bio-zeliščne savne Titro lahko postavite v še tako majhen prostor v hiši, saj vsako savno izdelamo po želenih merah uporabnika. Naše Bio-zeliščne savne niso industrijski izdelek, temveč je vsaka izdelana in opremljena po želji in izboru vsakega kupca posebej.

Za lažjo odločitev o nakupu smo izdelali 8 možnih velikosti savn iz štirih različnih vrst lesa in vgrajeno bio pečjo. Vendar, ker gre tukaj za obrtniški izdelek, savno lahko izdelamo v poljubnih merah glede na razpoložljivost prostora. To niso tipske savne, ampak samo okvirni modeli za lažjo predstavo glede kakovosti in cene. Glej cenik.
Podobno velja za lokacijo vrat, ki so lahko nameščena na levi, bodisi na desni, lahko pa tudi na sredini stene savne. Možne so posebne izvedbe s steklenimi stenami (kaljeno steklo), vgradnjo oken, polic, luči in dodatne razsvetljave tako v notranjosti, kot zunaj savne. Opcija pa je tudi dve ali več steklenih stranic. Savna je lahko prostostoječa ali nameščena v zgrajen prostor. Lahko jo postavimo ob steno, v kot med dvema stenama ali pa odločitev prepustimo vašim željam.

Na trgu se vedno pojavljajo novi trendi, ki v nekaterih primerih tudi v suhih savnah, že izpodrivajo klasiko. Tako ni več nujno, da je ta zgrajena zgolj iz lesa, lahko je tudi les v kombinaciji z kamnom ali granitom.

Cena Bio-zeliščne savne vključuje

Kabino savne, bio peč in kontrolno enoto, klop in ležišča skupaj z naslonom, svetilko, termometer, peščeno uro, higrometer, dvo sistemsko nadzorno ploščo (zunanja regulacija), nadzorna plošča je digitalna in v slovenskem jeziku.

Za tiste, ki vam digitalna tehnika ne odgovarja, je možna namestitev tudi navadne analogne kontrolne plošče.

V ceni bio-zeliščne savne je zajeta še izmera na terenu, dostava, montaža in zagon savne na območju Slovenije.

Vse cene so zgolj informativne narave in se od končne lahko razlikujejo, ker so odvisne od želja posameznika in ostalih pogojev. Za točen izračun in neobvezujočo ponudbo nas pokličite na tel. 05-330-96-21 ali nam pišite na e-mail: savne@titro.si

Dodatne možnosti bio-zeliščne savne

Opcijsko pa vam poleg ponujamo še:

 • Zvezdno nebo z LED diodami v 6ih barvah z daljinskim upravljalnikom (100 »zvezdic« na stropu savne)
 • namesto ležišč in podpor za hrbet ter glavo iz lipovega lesa so lahko ti elementi izdelani iz afriškega abakija oz. sambe
 • solne panelne plošče, ki poleg estetske obogatitve prostora, povečujejo tudi zdravilne lastnosti savne
 • zvočna terapija
 • aroma terapije
 • kromo terapija – LED osvetlitev v 7-ih barvah

Za cene dodatnih možnosti kliknite tukaj.

 


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.