UMETNE SKALE

 
 

Izdelava ambientov iz umetnih skal

Umetne skale in umetne stene v strukturi naravnega kamna omogočajo, da v vašem wellness prostoru pričarate vzdušje naravnih ambientov.

Iz umetnih skal vam lahko izdelamo: Skale, slapove in fontane, umetne kamnite stene, vinoteke in kleti ter še mnogo drugih ambientov.


 

UMETNE SKALE, UMETNE STENE

Razmišljate o prenovi letnega vrta ali domačega parka, pomlajevanju vašega bazena, opremi wellness prostora ali hotelske recepcije, avle poslovnega centra, gostinskega lokala, kluba, nimate pa ideje kako ga opremiti na unikaten način, ki bo pritegnil pozornost vsakega obiskovalca, gosta ali mimoidočega?

Pustite domišljiji prosto pot in si zamislite steno v imitaciji umetne skale.

Ponujamo vam možnost izdelave umetnih skal, slapov, potočkov, celotnih sten ali prostorov s po naročilu unikatno izdelanimi umetnimi skalami. Te so izdelane s takšno preciznostjo, da boste tudi sami mislili, da imate ob bazenu prave skale ali avlo hotela vklesano v skalnem hribovju.

Za več informacij si oglejte našo spletno stran ali pokličite na tel.št. 05/330-96-21.

Poglejte si postopek izdelave umetnih skal

ZGODOVINA UMETNIH SKAL

Wellness ambient iz umetne skaleZgodovina izdelave umetnih skal sega najmanj 150 let v preteklost, za širšo uporabo pa lahko rečemo, da se umetne skale uporabljajo nekje od 80-ih let prejšnjega stoletja dalje. Takrat je bilo čutiti visok vzpon ameriških podjetij, ki so se ukvarjala s to dejavnostjo. Od tam naprej se je ta hitro razširila po ostalih kontinentih in državah. V Evropi so se za tovrstne izdelke in storitve (zaradi relativno visoke cene) odločali predvsem premožnejši. Umetne skale kot dekoracija ob bazenu so predstavljale višji sloj, saj je bilo to nekaj, kar si ni mogel privoščiti vsak.

Največ se je z umetnimi skalami opremljalo v 80-ih in 90-ih letih, ko so po svetu postajali vse bolj priljubljeni tudi različni zabaviščni parki, v katerih so se tovrstne dekoracije odlično vpeljale.

Takratni način gradnje umetnih skal je bil zahteven in drag projekt, saj so bile zgrajene iz betona in nato po želji oblikovane in pobarvane. Podobno je bila tudi njihova demontaža zahteven gradbeni projekt.

V današnjem času je ta način izpodrinila gradnja umetnih skal iz umetnih mas, ki se vse več uporablja pri dekoraciji različnih prostorov.

Umetne skale iz naše ponudbe so zaradi enostavne gradnje, montaže in tudi dostopnejše cene velikokrat želja ne le javnih ampak tudi privatnih investitorjev. Ljudje se odločajo za dekoracijo iz umetnih sten in skal ne več le ob bazenih, ampak tudi pri opremi notranjih prostorov, npr. klet v stilu skalne votline. Še posebej pridejo skale do izraza v kombinaciji s kamnitimi zidovi, opekami in navsezadnje vašimi lastnimi zamislimi.

PODROČJE UPORABE

Umetne skale za zunanjost hišeZaradi nizke teže in unikatne izdelave, je opremljanje prostorov s skalnimi stenami mogoče v najrazličnejših prostorih na prostem ali znotraj stanovanjskih hiš, kleti, hotelov, zdravilišč, wellness prostorov, restavracij, diskotek, avl v poslovnih zgradbah, itd.

Umetne skale in slapovi

Umetne skale so zanimiva in estetska dopolnitev domačega bazena ali plaže. Možne so tudi razne kombinacije izdelave skale ali več skal s katerih bi padal slap v bazen, lahko tudi kot potoček.

Umetne skale v kombinaciji s fontano

Na vašo željo pripravimo idejno zasnovo in skico za fontano v kombinaciji s umetnimi skalami.

Umetne stene

Uporabljajo se za opremo zunanjih ali notranjih sten. Mogoče je opremiti le del stene, celotno steno, kotiček, vhod, hodnik, tuš prostor, itd. Oprema prostora v stilu votline Lahko se odločite tudi za opremo celotnega prostora v stilu skalnate votline. Za več informacij si oglejte poglavje »potek izdelave«. Zaradi enostavnega vzdrževanja in dolge življenjske dobe so vse omenjene možnosti primerne tako za javne kot tudi zasebne objekte.

Wellness centri

Za izdelavo majhne votline, v katero postavite tuš, kar vam daje občutek tuširanja kot v skali pod slapom. Primerno je tudi za izdelavo tepidarium savne, v kateri postopoma segrevate telo in krepite imunski sistem. Zanimiva je tudi kombinacija opreme dela prostora v solni sobi.

Gostinski lokali

Zamislite si res unikaten točilni pult v stilu dolge skale, katero poljubno zalijete še z nekoliko betona, da se ta prilagodi obliki umetne skale in bo tako le malokateri gost upal staviti, da skala res ni prava.

Vinoteke in vinske kleti

Vinska klet je od nekdaj povezana s kamnom in skalami, saj je to prostor, ki je običajno podkleten in zato velikokrat zgrajen iz kamna, mogoče se v nekaterem delu kleti celo pusti del naravne skale, kar daje prostoru še poseben čar. Če teh možnosti nimate ali imate klet že zgrajeno, si lahko zamislite del kleti, stene, vogala obložiti z umetno steno, kar bo popestrilo vaš kletni prostor.

POTEK IZDELAVE

Za boljšo predstavo o izdelavi bomo vzeli kar praktičen primer opreme wellness prostora Vhotelu SKALA bi želeli celoten wellness sprostitveni prostor namenjen počitku po savnanju opremiti z umetnimi stenami, da bi bil končni izgled prostora kot nekakšna skalnata votlina.

Poglejte si postopek izdelave kraške votline iz umetnih skal

NAŠA PONUDBA

V sodelovanju s priznanim avstrijskim partnerjem za izdelavo umetnih skal in sten, izdelanih po nemških standardih, za vas projektiramo in izvajamo montažo ter vsa zaključna dela v različnih okoljih. Pri večjih projektih ponujamo izdelavo »na ključ«.

Naša ponudba vključuje vse od ogleda in svetovanja, izrisa skice ter priprave projekta, do izdelave, montaže in zaključnih del.

Za vse dodatne informacije smo vam vedno na voljo na e-mail naslovu: titro@titro.si ali telefonski številki 05/330-96-21.


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.