SOLNE SOBE

Solne sobe Titro Izgled notranjosti solne sobe Solana soba - notranjost solne sobe
 
 

Solne terapije

 

Solne sobe in terapije v solni sobi

So izdelki najvišje kakovosti, ki resnično ustvarijo edinstveno mikroklimo v prostoru, obenem pa izboljšujejo in krepijo zdravje, v nekaterih primerih tudi zdravijo bolezni.

Na izbiro imamo solne sobe različnih cenovnih razredov, ki ponujajo različne tehnike izgradnje. Nekatere so cenejše in enostavnejše, a zato nič manj kvalitetnejše, kot na primer  solne atrakcije najvišjega razreda, ki so rezultat dela najbolj izkušenih inženirjev, tehnikov in zdravnikov.

S tehnologijo opreme slanih prostorov se lahko približamo naravi, kolikor je to le mogoče in tako zadovoljimo tudi najzahtevnejše kupce. V solnih sobah je ustvarjena klima, ki je podobna morski, le da tu lahko reguliramo vsebnost solnih aerosolov v zraku.

Solne atrakcije so vsekakor novost na našem trgu kot tudi v svetu. So inovativna zamisel opreme prostora v slogu solne sobe, rudnika, jame ali votline s solnimi kristali ali plastmi soli. Obenem zdravilna moč soli zelo pozitivno vpliva na človekov organizem.

Opremiti je mogoče vsak prostor, kjer so zagotovljeni pravi pogoji glede vlage in temperature. Celotna oprema sobe, jame ali votline zajema stene in strop, po tleh pa hodimo po naravni rudniški soli. Za sestavo stene lahko izbiramo med plastmi soli, solnimi kepami, zidaki ali pa manjšimi solnimi kamni. Ne glede na izbiro oblike stene, vse odlikujejo odlične zdravilne in estetsko dovršene lastnosti.

Solne sobe so lahko opremljene tudi s halogeneratorjem, kateri vpihuje solne aerosole v prostor in s tem ustvarja t.i. haloterapijo.

Pri nekaterih izvedbah se na stenah najprej napelje električna napeljava z led lučmi, katerih svetloba pronica skozi solne kristale in ustvarja unikatno podobo prostora. Strop je mogoče opremiti s plastjo soli, ki jo na strop pritrdimo podobno kot omet, običajnimi solnimi kristali ali pa ustvariti podobo solnih kapnikov.

Če vam prostor, pogoji ali kaj drugega ne omogočajo »izgradnje« celotnega solnega prostora, se lahko odločite za opremo samo dela stene ali pa kotička wellness prostora. V takem primeru prostor ne bo primeren za solne terapije in bo zgolj kot estetski dodatek vašemu wellnessu.

Če želite svojemu wellness prostoru dodati nov, inovativen, atraktiven, zdravilen in predvsem drugačen izgled, so solne atrakcije tisto, kar bo povečalo dodano vrednost vašega prostora.

Različne možnosti izgradnje solne sobe

Pozitivni učinki solne terapije

Solne terapije (t.i. haloterapije) se pri nas uporabljajo predvsem zadnjih nekaj let, v Zahodni Evropi pa že več kot 15 let. Primerne so pri zdravljenju kožnih in dihalnih bolezni, pomagajo nam, če smo utrujeni in brez energije, če slabo spimo ali se težko umirimo, če želimo okrepiti imunski sistem ali če se želimo le sprostiti po napornem dnevu. Zaradi protivnetnega učinka soli in pozitivnega vpliva na čiščenje bronhijev, se ta terapija priporoča ljudem z bronhialno astmo in nagnjenostjo k dihalnim infekcijam, za zdravljenje alergij nosu ter grla.

Da ne gre le za modno muho, potrjujejo zdravniki, ki tovrstne terapije uporabljajo v specializiranih bolnišnicah, v centrih dobrega počutja in drugih zdravstvenih ustanovah za okrevanje po operacijah in drugih zdravstvenih težavah. V kozmetičnih in wellness centrih pa so uporabljene za lepoto in nego telesa.

 


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.