Različne možnosti izdelave solne sobe

Ljudje se vse bolj zavedamo pozitivnih učinkov različnih terapij na naše telo. Zato se vse več ljudi poslužuje uporabe savne, ki je zelo stara metoda za izboljšanje psihofizičnih lastnosti človeka. Zavedamo se tudi koristnega vpliva vode, dišav in svetlobe, s katerim lahko zdravimo, lajšamo ali zgolj preventivno vplivamo na svoje zdravje in počutje.

Vse premalo pa se ljudje zavedamo pozitivnih učinkov soli, s katerimi lahko celo zdravimo različne bolezni dihal, kot so astma in bronhitis. Strokovnjaki preventivno priporočajo terapije s soljo vsem starostnim skupinam, tudi otrokom.

Poznanih je več različnih metod zdravljenja, lajšanja in preventivnega vdihovanja večje koncentracije soli v telo. Najenostavnejša metoda so namizni solni inhalatorji, korak naprej pa so solne sobe. Solne sobe in njihove sorodne zvrsti ločimo na vsaj pet vrst, katere se lahko med seboj tudi dopolnjujejo.

1. Solna soba HEALTH

Solna soba HEALTH ometana s soljo po stenah in stropu, na tleh so večje količine rudniške ali morske soli, v prostoru je nameščen še halogenerator, ki vpihuje mikro aerosole v prostor sobe. Te sobe so v osnovi namenjene zdraviliški dejavnosti. Terapije v takih sobah velikokrat predpisujejo tudi zdravniki.

Solna soba Health primer izvedbe solne sobe

2. Solna soba RELAX

Solna soba RELAX je zgrajena iz solnih zidakov, ki so osvetljeni od zadaj in tako dajejo prostoru poseben čar. Ti zidaki se lahko kombinirajo z lesom, kamni in podobno. Lahko je obzidana cela stena ali le del, zidaki se lahko postavijo v intervalih (vodoravni, navpični,...) Strop se lahko pobarva z akrilnimi barvami po želji posameznika, lahko se na strop nariše tudi slika, vključijo razni vzorci ipd., lahko pa v osnovi ostane tudi klasičen. Po tleh namestimo solne zidake, katere lahko osvetlimo od spodaj ali pa tudi ne. Namesto talnih zidakov lahko po tleh nasujemo tudi večjo količino himalajske rudniške ali morske soli. Taka vrsta sobe je namenjena večjim in manjšim wellness prostorom, saj služi tudi kot sprostitveni počivalni prostor, v njej pa je še vedno visoka vsebnost soli v zraku. Tako sobo se dodatno lahko opremi še s hlogeneratorjem in tako jo že uporabljate kot solno sobo v zdraviliške namene.

Primer - Solna soba RELAX

3. Solna soba LIFE

Solna soba LIFE je zgrajena iz solnih panelov 50x50 cm, ki so pritrjeni na leseno konstrukcijo in osvetljeni iz ozadja. Na voljo so različne barvne kombinacije in različni vzorci. Ti paneli so nameščeni tudi po celotnem stropu sobe. Po tleh je posuta večja količina himalajske rudniške ali morske soli. V solni sobi Life je nameščen še solni stolp z brezovimi vejicami in čvrstim lesenim ohišjem iz smrekovega lesa. Po vejicah počasi curlja slana voda (slanica) in tako sprošča določeno koncentracijo soli v prostor in ustvarja pravo morsko klimo. Uporablja se v javnih wellnessih in hotelih, kjer bo gostom ostala vsekakor v lepem spominu.

Solna soba LIFE iz solnih panelov

4. Slana jama in slana votlina

Slana jama in slana votlina so izdelki najvišje kakovosti, ki resnično ustvarijo edinstveno mikroklimo v prostoru. Slana jama je rezultat dela najbolj izkušenih inženirjev, tehnikov in zdravnikov. S patentirano tehnologijo opreme slane sobe vam lahko približamo naravo kolikor je to le mogoče in tako zadovoljimo tudi najzahtevnejše kupce. Stene slane votline so sestavljene iz solnih kep in solnih kamnov/kristalov. Njihov izgled natančno ponazarja rudnike soli. Strop je ometan s soljo, po želji naredimo tudi strop v stilu kapnikov. Po tleh je posuta večja količina himalajske rudniške ali morske soli. Podobno kot v solni sobi Life, je tudi v slani jami ali votlini nameščen še solni stolp z brezovimi vejicami in čvrstim lesenim ohišjem iz smrekovega lesa. Po vejicah počasi curlja slana voda (slanica) in tako sprošča določeno koncentracijo soli v prostor in ustvarja pravo morsko klimo. Te jame in votline se običajno gradijo v večjih hotelskih kompleksih ali večjih javnih wellness centrih, saj poleg večjega prostora zahtevajo tudi višji finančni vložek.

Solna soba Health primer izvedbe solne sobe

5. Solna savna ENJOY

Solna savna ENJOY je suha savna na leseni osnovi v kombinaciji s solnimi zidaki in manjšim halogeneratorjem. Običajno je to INFRA savna z IR grelci ali IR karbonskimi ploščami. Les v savni se kombinira s solnimi zidaki, ki so osvetljeni od zadaj in tako istočasno služijo več namenom (osvetlitev, dekoracija in sproščanje negativnih ionov skozi sol v savno). Poleg grelcev in zidakov je savna opremljena še z manjšim halogeneratorjem, ki vpihuje solne aerosole v prostor savne. Te savne so primerne tako za privatno uporabo, kot tudi za pol-javne in celo javne objekte. Solna savna Enjoy združuje savnanje in mini solno sobo v enem.

Vsako vrsto solne sobe se lahko dodatno opremi še z različno dodatno opremo.

  • zvočna terapija; radio + zvočniki,
  • kromo terapija; led luči v 7-ih spreminjajočih se barvah,
  • zvezdnato nebo; 100 mini led lučk na stropu sobe (več barv).

Solna savna ENJOY


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.