Infrardeče savne

Infrardeče savne Infra savna s steklenimi vrati Infra grelci v savni Montirana infrardeča savna Infrardeča savna - nameščeni karbonski grelci
 
 

Značilnosti

 • Omogočajo savnanje pri nižjih temperaturah, do 50°C
 • Različne vrste IR grelcev
 • Odlično razmerje kvaliteta / cena
 • Široka ponudba dodatnih terapij
 • Izbira različnih vrst lesa
 • Sestava kabine brez uporabe lepil
 • Unikatna oblika savne
 • Tudi standardni tipi savn

Poglej tudi dodatne opcije in opremo: Možnosti različnih vrst lesa | Dodatne terapije za savno

Tipske infrardeče savne po izjemno ugodni ceni

Večja infrardeča savna Harvia Radiant Manjša infrardeča savna Harvia Radiant

 

 

Po izjemno ugodni ceni vam nudimo različne tipske Infrardeče savne. Vse modele savn lahko naročite v naši SPLETNI TRGOVINI, kjer dobite tudi podrobne opise in tehnične karakteristike.
Savne so NA ZALOGI!

Infrardeča savna ( Infra savne ali IR savne )

Infrardeči žarki so čudež narave in so nekaj povsem varnega in naravnega, saj je tudi energija, ki jo oddaja sonce v infrardečem spektru.

Infra savna - notranjost savne
Notranjost infrardeče savne s klopjo in karbonskimi infra grelci

Infrardečo svetlobo ljudje zaznavamo kot toploto. Glavna značilnost infrardečih žarkov je, da ti prodrejo do 4 cm globoko pod telesno tkivo. Pri tem se ustvari naravna vibracija, ki segreje tkivo tako, da pri ljudeh vzpodbudi potenje. Infrardeči grelci segrejejo naše telo na enak način, kot se to zgodi na soncu, kjer nam je toplo in se potimo.

Približno 20 % toplote, ki jo grelci proizvedejo, se nameni za ogrevanje zraka, ostalih 80 % pa se prenese na naše telo. To je glavni razlog zakaj štejemo Infrardeče savne med najučinkovitejše savne. Obenem porabimo tudi veliko manj energije za ogrevanje, izločanje znoja in z njim povezanih snovi iz telesa pa je do tri krat večje, kot pri klasični savni.

Ker toplotni valovi prodrejo globoko pod kožo, to povzroči potenje že pri nizkih temperaturah od 50 do 60 stopinj C. Na ta način naše telo vpije skoraj 93 % žarkov.

 

 

Infrardeče savne TITRO

Infra savne Titro lahko postavite v še tako majhen prostor v hiši, saj vsako savno izdelamo po želenih merah uporabnika. Naše Infrardeče savne niso industrijski izdelek, temveč je vsaka izdelana in opremljena po želji in izboru vsakega kupca posebej.

IR Bio karbonske grelne plošče v savni
IR bio grelne karbonske ploče v ozadju - črne barve (Night club Bolero, Trebnje)

Za lažjo odločitev o nakupu smo izdelali 8 možnih velikosti savn iz štirih različnih vrst lesa in priporočljivim številom IR bio grelnih karbonskih plošč. Vendar, ker gre tukaj za obrtniški izdelek, savno lahko izdelamo v poljubnih merah glede na razpoložljivost prostora, pa tudi število IR plošč lahko prilagodimo vašim željam. To niso tipske savne, ampak samo okvirni modeli za lažjo predstavo glede kakovosti in cene. Glej cenik.

Podobno velja za lokacijo vrat, ki so lahko nameščena na levi, bodisi na desni, lahko pa tudi na sredini stene savne. Možne so posebne izvedbe s steklenimi stenami (kaljeno steklo), vgradnjo oken, polic, luči in dodatne razsvetljave tako v notranjosti, kot zunaj savne. Opcija pa je tudi dve ali več steklenih stranic. Savna je lahko prostostoječa ali nameščena v zgrajen prostor. Lahko jo postavimo ob steno, v kot med dvema stenama ali pa odločitev prepustimo vašim željam.

 

 

Izbirete lahko standardne tipe savn ali savne izdelane po meri

IR Bio karbonske grelne plošče v savni
Savno lahko izdelamo tudi v kombinaciji z kamnom ali granitom

Infrardeče savne TITRO so v večini primerov izdelane in opremljene po želji in potrebah vsakega kupca posebej.

Za vsako savno najprej izdelamo skico kako naj bi ta izgledala v prostoru. Ko je skica pripravljena se s stranko pogovorimo, če so vsi detajli takšni, kakršne so želeli. Ko stranka to potrdi, gremo šele v izdelavo savne.

Pripravljene pa imamo tudi tipske modele savn, ki so že pripravljene za montaži in vsebujejo vse potrebne elemente.

 

 

 

 

TIPSKE INFRARDEČE SAVNE lahko naročite tudi v naši spletni trgovini

Izbirate lahko različne tipe lesa

Pri izdelavi infra savne TITRO lahko izbirate med več vrstami lesa in tudi kombinacijami različnih tipov lasa v savni. Naprimer: Obloga savne iz nordijske smreke ali bora in ležalnik iz lipe. Pri izdelavi savne v večini primerov uporabljamo sledeče vrste lesa: Nordijska smreka, bor, lipa, rdeča cedra, hemlock, in afriški abachi ali samba.

Več o vrstah lesa za savne in njihovih značilnostih lahko preberete na povezavi: Les za savne

 

Infra savne lahko opremimo z različnimi infra grelci

 

Karbonske infra grelne plošče Karbonske infrardeče grelne plošče z lesenim okvirjem Klasični infrardeči grelci
Karbonska infrardeča grelna plošča Karbonska infrardeča grelna plošča z lesenim okvirjem Klasični infrardeči grelci

Dodatne možnosti savne

Opcijsko pa vam ponujamo še:

 • Zvezdno nebo z LED diodami v 6ih barvah z daljinskim upravljalnikom (100 »zvezdic« na stropu savne)
 • namesto ležišč in podpor za hrbet ter glavo iz lipovega lesa so lahko ti elementi izdelani iz afriškega abakija oz. sambe
 • solne panelne plošče, ki poleg estetske obogatitve prostora, povečujejo tudi zdravilne lastnosti savne
 • Zvočna terapija
 • Aroma terapije
 • Kromo terapija - LED osvetlitev v 7-ih barvah

Za cene dodatnih možnosti kliknite tukaj.

Prednosti infrardeče savne za zdravje

Na podlagi raziskav, ki so jih izvedli strokovnjaki, je razvidno, da je infrardeča savna najvarnejša, najbolj učinkovita in ekonomična izmed celotne družine savn. Prepričani so, da je savna naprava, ki bi jo moralo imeti vsako gospodinjstvo za ohranjanje in izboljšanje zdravja. Ugotovili so, da si ljudje, ki uporabljajo savno 2 do 3 krat tedensko, zmanjšajo možnost prehladov ter drugih bolezni za najmanj 65 % (Študija British Medical Association).

Za osebe s kardiovaskularnimi težavami in tiste, ki so občutljivi na paro in visoko temperaturo v klasičnih savnah, je infrardeča savna idealna rešitev.

Ker je v infra savni temperatura bistveno nižja od tiste v finski, je posledično bolj varna za ljudi, saj ljudje lepše dihamo ob temperaturi 50 stopinj, kot pri temperaturi 100 stopinj C.

Ljudem, ki se ne morejo normalno premikati (invalidi in starejši) ali tistim, ki si za telesno aktivnost ne vzamejo dovolj časa, infra savna pomaga pri krepitvi kardiovaskularnega sistema. Pri konkretnih primerih pa infrardeča savna pomaga pri lajšanju bolečin in otrdelosti v ramenih, artritisu, mišičnih krčih in poškodbah možganov. Pripomore pa tudi pri lajšanju težav z menopavzo, nespečnosti in išiasu.

Z infrardečo svetlobo pa lahko pozdravimo tudi brazgotine po opeklinah, krepimo spomin in dosežemo hitrejše izgubljanje odvečnih kilogramov.

Infrardeča savna učinkuje pri porabi kalorij (do 900 kcal/savnanje), izločevanju strupenih snovi iz kože, kot so nikotin, alkohol, holesterol, izboljšuje metabolizem in cirkulacijo krvi, prav tako pa pospešuje tudi krvni obtok.

Naprej lahko njen učinek opazimo pri zdravljenju izvinov, krčev, sklepov, pri sproščanju bolečin in odpravi celulita. Pomaga pri obnavljanju in čiščenju kože, nespečnosti, izboljševanju imunskega sistema in uničevanju bakterij. Stimulira možganske celice in hormone dobre volje. Na splošno pa izboljša počutje, zdravje in odpornost proti boleznim in bakterijam.

Na trgu se vedno pojavljajo novi trendi, ki v nekaterih primerih tudi v suhih savnah, že izpodrivajo klasiko. Tako ni več nujno, da je ta zgrajena zgolj iz lesa, lahko je tudi les v kombinaciji z kamnom ali granitom

V naše infra savne običajno vgrajujemo IR grelne karbonske plošče, ki so neprimerljivo boljše od tistih starih klasičnih IR keramičnih grelcev. Je pa tudi tehnologija na področju klasičnih IR grelcev že tako napredovala, da najdemo zelo kvalitetne in učinkovite IR grelce, ki se lahko primerjajo s karbonskimi ploščami. Je pa namestitev karbonskih plošč bistveno enostavnejša, kot pri IR grelcih, toplota, ki jo plošče proizvedejo pa bolj porazdeljena. Namestitev karbonskih plošč priporočamo za manjše savne ali za vse vrste kombiniranih. Če imamo večjo savno, kjer bo vir segrevanja samo IR pa priporočamo namestitev IR grelcev v kombinaciji z IR karbonskimi ploščami, saj je to najoptimalnejša rešitev.

Grelne enote za infra savne najdete zudi v naši spletni trgovini!

V zadnjem času infra rdeče keramične grelce pospešeno izpodrivajo infra rdeče karbonske plošče. S svojim enakomernim valovanjem, plošče enakomerno porazdelijo energijo po in v telesu. Raziskave so pokazale, da ustvari grelna plošča z večjo površino delovanja večjo terapevtsko toploto in omogoči globlje potenje uporabnikov. Hitreje se ogrejejo na delovno temperaturo kot keramični grelci. Ob skoraj nespremenjeni temperaturi v notranjosti savne dobi uporabnik občutek, da plošče grejejo premalo, a zaradi enakomernega valovanja, temu ni tako. Zaradi manjše napetosti se bolj približajo naravnim infrardečim žarkom kot keramični.

Pri nas vam ponujamo IR bio grelne karbonske plošče v črni barvi, ki zaradi fizikalnih lastnosti črne barve, oddajo še več energije, kot običajne. Te plošče, ki so novost na tržišču, vas še hitreje ogrejejo, dalj časa obdržijo toploto in estetsko obogatijo vašo savno.

Za doplačilo pa lahko ponudimo še dodatne možne kombinacije in dodatno opremo, ki jo lahko naročite ob naročilu savne.

Za vsa dodatna vprašanja in nasvete smo za vas vedno na voljo na tel. številki ali preko e-pošte.

Cena infrardeče savne vključuje

Kabino savne, IR grelce za savno, klop in ležišča skupaj z naslonom, svetilko, termometer, higrometer, peščeno uro, termometer, nadzorno ploščo (zunanja regulacija), nadzorna plošča je digitalna in v slovenskem jeziku.

Za tiste, ki vam digitalna tehnika ne odgovarja, je možna namestitev tudi navadne analogne kontrolne plošče.

V ceni infrardeče savne je zajeta še izmera na terenu, dostava, montaža in zagon savne na območju Slovenije.

Vse cene so zgolj informativne narave in se od končne lahko razlikujejo, ker so odvisne od želja posameznika in ostalih pogojev. Za točen izračun in neobvezujočo ponudbo nas pokličite na tel. 05-330-96-21 ali nam pišite na e-mail: savne@titro.si

Poglej cenik za infrardeče savne


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.