Terapija s pomočjo solnih lučk

Terapija z uporabo solne lučke Solne lučke se uporabljajo za terapijo v wellnessu
 
 

Svetilka iz solnih kristalov oz. solna lučka

Solne lučke so izdelane iz kristalov kamene soli, ki je nastala pred milijoni let, ko so se morja izsušila. Njena oranžna barva je posledica slojev železa, ki sestavljajo kristale.

Prijetna svetloba, ki jo solna lučka oddaja, deluje blagodejno in pomirjajoče na duševno in telesno uravnovešenost. Poleg prijetne osvetlitve prostora, pa je funkcija solnih lučk sproščanje negativno nabitih ionov v prostor. Električni aparati in nezadostno prezračevanje prostorov povečujejo koncentracijo pozitivno nabitih ionov v zraku, z oddajanjem negativno nabitih ionov pa so solne svetilke naravna protiutež. Negativni ioni, ki jih vdihavamo, so nosilci življenjske energije.

Pri segrevanju svetilke nastane v prostoru prijetna klima, podobna tisti v solinah in ravno zato je solna lučka zelo priporočljiva v savnah. Intenzivnost oddanih negativnih ionov je odvisna od njene velikosti.

Pri visoki vlažnosti zraka vsrka sol majhne količine vode in jo nato spet oddaja v prostor. To še dodatno poveča učinek in s tem vpliva na izboljšanje klime v prostoru. Svetilke iz solnih kristalov se uporabljajo samo v notranjih prostorih.

Najdemo jih v večini zdravilišč in wellness centrih. Uporabljajo se tudi v savnah, prostorih za razne terapije, sprostitve, masaže ipd.

Solne lučke različnih oblik in velikosti lahko kupite v naši spletni trgovini.


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.