Vpliv pozitivnih in negativnih ionov na človeško telo

Že stoletja pred našim štetjem je bilo znano, da dihanje ni le izmenjava kisika in dioksida, ampak da je pomembna funkcija dihanja sprejemanje ionov v telo. Te delimo na negativne (dobre) in pozitivne (slabe) ione. Iz tega lahko razberemo, da pozitivno ne pomeni vedno dobro in negativno ne pomeni samo slabo.

Negativni ioni so majhni, električno negativno nabiti delci, ki jih telo nujno potrebuje za dobro zdravje in počutje. V naravi jih je več, v bivalnem okolju pa daleč premalo, ker jih vežejo nase sodobni materiali kot so beton, kovina, umetne mase, električna napeljava, televizijski in računalniški ekrani, telefoni ipd.

Negativni ioni so nosilci življenjske energije. Izboljšajo prekrvavitev, krepijo umsko koncentracijo, lajšajo glavobole, dihalne težave, nepogrešljivi so za vzdrževanje psihofizične moči in vitalnosti organizma, blažijo celo vremensko pogojene bolečine. Pred dežjem, ko količina negativnih ionov v naravi zelo upade, težje dihamo, smo bolj napeti, narašča krvni tlak, glavoboli in bolečine v sklepih. Po dežju se zopet odlično počutimo, polni smo volje in energije. Količina negativnih ionov v naravi se namreč po nevihtah izdatno poveča. Več negativnih ionov je tudi ob morju in v gorah, kamor si hodimo na oddih nabrat novih moči.

Pozitivni ioni se sproščajo ob slabih vremenskih razmerah, vzrok so lahko tudi pokvarjene klimatske naprave, onesnažen zrak z avtomobilskimi ali industrijskimi izpuhi, ipd. Če je pozitivnih ionov v našem okolju preveč, je to lahko povod za astmo, migreno, nespečnost, revmatično obolenje, artritis, seneni nahod, alergije ali celo infarkt. Presežek pozitivnih ionov v ozračju ne le pokvari počutja, temveč lahko zdravju celo škoduje. Kadar prevladujejo pozitivni ioni, človek postane napet, utrujen, prestrašen. Tako stanje nekateri imenujejo kot t.i. zastrupitev s pozitivnimi ioni.


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.